nieuws

Provincie komt gedupeerde Arriva-reizigers tegemoet

ROTTERDAM - De provincie Zuid-Holland komt reizigers tegemoet die gedupeerd worden door het schrappen van busabonnementen. Sommige busreizigers zijn nu ineens 30 procent duurder uit doordat vervoersbedrijf Arriva de zogeheten sterabonnementen heeft geschrapt. Zo'n prijsstijging is niet de bedoeling, vindt de provincie.
Gedeputeerde Ingrid de Bondt kwam dinsdag met een oplossing: het tarief voor het nieuwe kortingsabonnement dat mensen op hun OV-Chipkaart kunnen zetten, gaat omlaag. Dat is goed nieuws voor mensen die de rekening deze week ineens fors omhoog zagen gaan.

Prijs omlaag

Op de OV-Chipkaart kan een 'Altijd Korting-product' worden gezet. Dat levert een korting van minimaal 20 procent op. Scholieren krijgen zelfs 40 procent korting op hun ritten.
Zo'n kortingsproduct kost nu nog 16,50 euro. Die prijs gaat naar 7,50 euro, zei De Bondt dinsdag op Radio Rijnmond. "Die dertig procent is van de baan. Dat hebben we heel recent besloten."

Twee keer instaptarief

Een ander probleem blijft voorlopig wel bestaan: wie nu bijvoorbeeld incheckt in 'Arriva-gebied' en in RET-gebied verder wil reizen, betaalt twee keer het instaptarief. Wie regelmatig reist, heeft twee verschillende abonnementen nodig. Hoewel een oplossing volgens De Bondt technisch ingewikkeld is, wil ze hier wel iets aan doen.
"Binnen één tot twee jaar moet er een eenduidig product zijn. Dit kan zo niet langer, er moet heel hard aan gewerkt worden", aldus de provinciebestuurster.