Misverstand leidt tot ophef over kerstvoorstelling

Een kerstvoorstelling in het Rotterdamse theater Walhalla is door een misverstand bijna op een politiek relletje uitgedraaid. Leefbaar Rotterdam had door een krantenartikel begrepen dat tijdens de show mensen zonder verblijfspapieren zouden optreden en eiste dat de Vreemdelingenpolitie zou ingrijpen.

Zo'n vaart blijkt het echter niet te lopen.

"Het kan toch niet zo zijn dat illegalen elf dagen achter elkaar op een podium gaan staan", zei LR-raadslid Michel van Elck in eerste instantie. "We hebben een heel humaan asielbeleid, maar deze mensen moeten terugkeren naar het land van herkomst."

Niet met, maar over illegalen
Directeur van Walhalla Harry-Jan Bus legt uit dat sprake is van een misverstand. "Het gedeelte over illegalen is een klein deel van de voorstelling Kerst Zonder Grenzen. Het is geen voorstelling mét illegalen, maar het zijn verhalen over illegalen. Er spelen wel mensen in mee die ooit illegaal zijn geweest, maar inmiddels keurig een verblijfsvergunning hebben."

Woensdagavond zijn alle gemeenteraadsleden welkom om te komen kijken, zegt Bus. Mits er inderdaad geen mensen zonder verblijfspapieren op het podium staan, wil ook raadslid Van Elck daar wel bij aanwezig zijn. Hij is blij dat er niet daadwerkelijk illegalen op het podium komen te staan.

'Mooie reclame'
Theaterdirecteur Bus maakt zich niet zo druk om de kortstondige ophef. "We hebben nog nooit zo'n mooie reclame voor een kerstvoorstelling gehad." De voorstelling Kerst Zonder Grenzen wordt tussen 12 december en 23 december regelmatig opgevoerd.

Deel dit artikel: