nieuws

Elson: 'Amerikaanse droom lijkt voorbij'

ROTTERDAM - Basketballer Francisco Elson lijkt niet meer terug te keren naar de NBA, de hoogste Amerikaanse basketbalcompetitie. De Rotterdammer heeft wel een aantal aanbiedingen gehad, maar ziet een bijrol niet zitten.

Francisco Elson: 'De Amerikaanse droom zit er voor mij waarschijnlijk niet meer in. Ik heb wel een aantal aanbiedingen gehad, maar daar wilden ze mij vooral voor de bank halen. Dat heb ik mijn hele loopbaan al gedaan. Dan kan ik net zo goed thuis op de bank gaan zitten.'
Elson kreeg in het begin van 2012 twee keer een contract voor tien dagen bij de Philadelphia 76ers, maar dat kreeg geen vervolg. Sinds maart is hij weer terug in Nederland. De 2.13 meter lange speler stond sinds 1999 onder contract bij Amerikaanse clubs.

Spaanse competitie

Het einde van de loopbaan van de 36-jarige Elson lijkt in zicht. Van een eventueel vervolg in de Spaanse competitie wordt hij ook al niet erg enthousiast.
'Dan zou ik na de kerst met mijn agent moeten gaan praten om te kijken of teams mij willen hebben. Als dat kan, wil ik dat misschien wel. Ik zou erover na moeten denken. Het afgelopen half jaar heb ik weinig gedaan en dan moet ik de energie ergens vandaan halen. Maar ik zeg niet dat ik stop. Het klinkt zo, maar basketbal staat even op een laag pitje. Ik ben aan het rusten.'