nieuws

Politie heeft brandstichtende hooligans op de korrel

Schade na de brandstichting in Middelharnis
Schade na de brandstichting in Middelharnis
ROTTERDAM - De politie zoekt de daders van de brandstichtingen bij touringcarbedrijf Michel Travel in Middelharnis in de groep Feyenoord-hooligans die met de bus zijn vervoerd naar een wedstrijd in Praag. Dat bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
In augustus vervoerde het touringcarbedrijf een groep supporters naar de wedstrijd Sparta Praag - Feyenoord. Tijdens die reis werd de bus vernield. De chauffeur zette de hooligans uit bij het stadion en ontdekte daar de vernielingen aan zijn bus. Daarop reed de chauffeur zonder de hooligans terug naar Nederland.
Sindsdien is de eigenaar met de dood bedreigd en begin september is het bedrijfspand in Middelharnis door een vijftal in brand gestoken. Omdat de eigenaar van Michel Travel zich niet veilig voelt, is hij ondergedoken in het Brabantse Diessen.
Zes weken later werd de bus van het bedrijf op een parkeerplaats in Noord-Brabant in brand gestoken. Het touringcarbedrijf heeft zich als gevolg van de gerichte aanvallen eind vorige maand failliet laten verklaren.
De politie zegt een goed beeld te hebben van de agressieve passagiers in de bus naar Praag. De bus is namelijk onderweg aangehouden door de Tsjechische politie. Enkele buspassagiers hebben dit gefilmd.