nieuws

Feyenoord dankt legioen in media

Feyenoord-Legioen-Supporters-Fans-3
Feyenoord-Legioen-Supporters-Fans-3
ROTTERDAM - Feyenoord heeft woensdag twaalf december 2012 aangegrepen om de supporters te bedanken voor hun steun voor de club. De club uit Rotterdam-Zuid liet in het Algemeen Dagblad en de Telegraaf een paginagrote poster drukken met dankwoorden van twaalf prominenten leden van de club. Op de website van Feyenoord is tevens ook een dankvideo te vinden.
Het selecte groepje, die de supporters toegesproken hebben bestaan uit onder andere Ben Wijnstekers, Mike Obiku, Peter Houtman, Jon Dahl Tomasson en Gerard Meijer. Ook huidig assistent-trainer Jean-Paul van Gastel heeft de supporters mogen bedanken voor hun steun voor de club met de woorden: ‘Op de Coolsingel zag ik fans zo ver ik kon kijken', refererend aan het seizoen 1998/1999 toen hij met Feyenoord het landskampioenschap op de Coolsingel vierde.
Niet alleen helden uit het verleden, maar ook helden uit het heden hebben hun dankwoord uitgesproken. Jordy Clasie greep terug naar het vorige seizoen: ‘Zó’n groot feest als je 'slechts' tweede wordt’. Met de tweede plaats drong Feyenoord toen door tot de voorronde van de Champions League. De selectie werd toen gehuldigd in de Kuip door de eigen aanhang.
Volgens het bestuur is 12-12-12 de juiste dag om de eigen aanhang te bedanken. Het rugnummer twaalf wordt ook door geen enkele speler gedragen bij Feyenoord omdat dat nummer voor altijd is toebedeeld aan het legioen.