nieuws

Streep door outletcentrum Bleizo +VIDEO

ROTTERDAM - De bouw van het Factory Outlet Center Bleizo gaat niet door. Een kleine meerderheid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft het bouwplan afgekeurd. Met de steun van de ChristenUnie en SGP ontstond er een kleine meerderheid van partijen die geen vertrouwen heeft in de bouw van het Outlet Center.
Voor de vergadering hebben voor- en tegenstanders nog een klemmend beroep gedaan op de Statenleden om een verstandig besluit te nemen. De gemeente Zoetermeer en Lansingerland zijn teleurgesteld over het afblazen van het Outlet Center.
Volgens de gemeenten zou de werkgelegenheid die het centrum oplevert goed voor de economische ontwikkeling van de regio zijn geweest. Inwoners en winkeliers van Lansingerland en Zoetermeer zijn juist blij dat er geen nieuw winkelcentrum komt in een weiland langs de snelweg.
Het Outlet Centre zou langs de A12 komen. Er had twintigduizend vierkante meter winkelruimte moeten komen die in 2015 open zou gaan. Er werden zo'n 3,6 miljoen bezoekers per jaar verwacht.