nieuws

Aangifte tegen oud-burgemeester Verver

ROTTERDAM - Inwoner Fred van Overbeeke van Schiedam heeft woensdag aangifte gedaan tegen oud-burgemeester Wilma Verver. De man wil duidelijkheid over een vergoeding van bijna 6300 euro die Verver kreeg van de gemeente voor de plaatsing van veiligheidsglas in haar huis.
De oud-burgemeester heeft het bedrag wel gedeclareerd,maar nooit een factuur laten zien voor het werk, en de aannemer zegt dat hij niet is betaald. Vorige maand besloot de gemeenteraad van Schiedam om Verver alsnog om de bon te vragen, maar Schiedammer Fred van Overbeeke denkt dat een justitieel onderzoek meer effect zal hebben.
"De gemeenteraad heeft niet de macht om haar te dwingen," aldus Van Overbeeke, "justitie kan haar wel opdragen een factuur te laten zien. Dan zijn we eindelijk van de kwestie af."
Vorige maand besloot de Schiedamse gemeenteraad om Verver een brief te sturen met het verzoek een factuur te laten zien, of het geld terug te betalen.
Van Overbeeke heeft niet alleen aangifte gedaan tegen de oud-burgemeester, maar ook tegen oud-wethouder Menno Siljee en de voormalige directeur van de gemeentelijke organisatie. Zij hebben de declaratie van Verver voor het glas mede-ondertekend.
Of justitie de aangifte in behandeling neemt is nog niet duidelijk.