Focus in Live uit Lloyd

Een nieuw Focus tijdperk is aangebroken. “Onze muziek is evolutie, geen revolutie”, heeft Thijs van Leer ooit gezegd over de muziek van Focus. In 2011 bracht de band het album “Focus 9 / New Skin” uit en onlangs kwam de band alweer met het nieuwe album “Focus X”. Een topplaat!

Focus maakte vooral furore in de jaren 70 met Thijs van Leer, Jan Akkerman en Pierre van der Linden als kloppend hart. Grote hits en klassiekers zijn onder andere Hocus Pocus en Sylvia. Anno 2012 klinkt de band nog even tijdloos en goed als destijds. In de line-up anno 2012 zijn uiteraard Thijs van Leer (64) en Pierre van der Linden (66) van de partij, aangevuld door bassist en producer Bobby Jacobs (47) en stergitarist Menno Gootjes (37) uit Schiedam.

In 2013 zal Focus een binnen- en buitenlandse tour maken om het nieuwe en oude werk weer fris eruit te knallen!

In Live uit Lloyd deed Focus ook mee aan project Future Computer. Daarin spelen bands van nu muziek van Popera, muziekgroep rond Peter Snoeij, Rob en Roselie Peters en Jules Deelder, eind jaren 60. Live uit Lloyd geeft Future Computer iedere maand een podium. Eerder waren Goslink, Dave von Raven (The Kik), Mark Lotterman, Face Tomorrow en Re:Freshed Orchestra te gast met Popera-songs. Focus speelt in de uitzending It's all the Same van Snoeij en Peters.

HIER een fraaie foto impressie van Marcel Rozenberg.

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: