nieuws

Cardiologie Ruwaard weer open met andere artsen

ROTTERDAM - De afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse gaat maandag 17 december weer open. Met instemming van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal de polikliniek gaan draaien met cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis.
Vanaf maandag houden twee cardiologen één dagdeel spreekuur. Daarna wordt het aantal cardiologen en spreekuren geleidelijk uitgebreid. Het Ruwaard verwacht dat de polikliniek binnen enkele weken weer volledig draait.

Verpleegafdeling nog dicht

De verpleegafdeling Cardiologie van het ziekenhuis blijft voorlopig nog gesloten. In de tussentijd worden hartpatiënten opgenomen op de afdeling Cardiologie van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis of het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Toezicht

Ruwaard blijft nog wel onder verscherpt toezicht van de Inspectie. Het bestuur moet regelmatig aan IGZ rapporteren over de voortgang van de vereiste maatregelen en de Inspectie zal aangekondigd en onaangekondigd bezoeken brengen om te kijken naar de uitvoering daarvan.
Het Ruwaard kwam in opspraak nadat was gebleken dat op de afdeling cardiologie meer mensen waren overleden dan gemiddeld. Het sloot de afdeling in november.