nieuws

Vier jaar geëist tegen dirigent Bleskensgraaf

ROTTERDAM - Justitie heeft 4 jaar cel geëist tegen de 50-jarige man uit Bleskensgraaf die wordt verdacht van ontucht met jonge meisjes. Van de vier jaar is één jaar voorwaardelijk.
De verdachte is dirigent van het jeugdorkest van de plaatselijke fanfare. In april zou hij zich hebben vergrepen aan een 13-jarig meisje in Alblasserdam. Ook in de jaren ervoor zou hij jonge meisjes in zijn directe omgeving hebben betast. In totaal liggen er zes aangiften tegen hem. Daarnaast zijn er nog twee andere meldingen, die inmiddels zijn verjaard.
Toezicht reclassering
Justitie heeft naast de celstraf als voorwaarde gesteld dat de verdachte onder toezicht van de reclassering komt. Dit omdat de officier denkt dat er op de lange termijn mogelijkheid is op herhaling.
Kerk wist ervan
De kerk in Alblasserdam waar de man naartoe ging, wist al jaren van de aanrandingen af. In 2005 sprak de kerkraad al met de verdachte over een behandeltraject. Na een nieuwe melding stapte de kerk vervolgens naar de politie.
Spijt
De verdachte liet tijdens de zitting weten dat hij veel spijt heeft van zijn daden en dat hij elke straf en behandeling nederig zal ondergaan. De man werd in augustus opgepakt. In Bleskensgraaf werd geschokt gereageerd op de aanhouding.
De rechtbank doet op 3 januari uitspraak.