nieuws

18 jaar cel voor doodschieten echtgenote

schietpartij_Delfshaven_Maurice_Roosenschoon
schietpartij_Delfshaven_Maurice_Roosenschoon
ROTTERDAM - Een moord in de Kapiteinsbuurt in Rotterdam Delfshaven is bestraft met 18 jaar cel. Een 36-jarige man had bekend dat hij zijn eigen vrouw op straat had doodgeschoten.

Volgens Deniz A. was dat in een opwelling gebeurd. Maar de rechter in Rotterdam spreekt van een duidelijk plan. Zo had de man vlak voor de schietpartij op internet gezocht met de zoektermen "straf bij moord op je vrouw". Ook had hij de technische gegevens van het Browning vuurwapen nagetrokken.
Verder had de man al eerder gedreigd dat hij zijn echtgenote zou doden, als zij van hem zou scheiden. De vrouw leefde al een tijdje in een blijf-van-mijn-lijfhuis. Zij was in maart van dit jaar een keer naar Rotterdam gekomen, zodat haar man de kinderen kon zien.

Jas over slachtoffer

De verdachte schoot haar met één kogel dood. Daarna vuurde hij nog twaalf keer in de lucht en bleef bij het lichaam staan. Hij legde een jas over het stoffelijk overschot en overhandigde zijn wapen aan de politie.
De straf van 18 jaar cel is twee jaar hoger dan justitie had geëist. De rechter spreekt van een "egoïstische, koelbloedige en wrede moord".
Foto: Maurice Roosenschoon