nieuws

Rotterdammer De Jong verliest van Haase op Masters

Robin-Haase
Robin-Haase
ROTTERDAM - Mark de Jong is er niet in geslaagd om de halve finales van de KNTLB Tennis Masters te bereiken. De Rotterdammer ging in het Topsportcentrum in Rotterdam kansloos onderuit tegen topfavoriet Robin Haase. De setstanden waren 6-2 en 6-2 in het voordeel van de Hagenaar. De partij was na 52 minuten afgelopen.
Haase speelt vrijdag in de halve finales tegen Jesse Huta Galung. De als vierde geplaatste speler won met twee keer 6-4 van Wesley Koolhof. Haase jaagt op zijn vierde titel bij de KNLTB Masters, het Nederlands kampioenschap voor de tennissers. Daarmee zou hij op gelijke hoogte komen met recordhouder Jan Siemerink.
Igor Sijsling bereikte donderdag eveneens de halve finales. De 25-jarige Amsterdammer rekende vrij eenvoudig af met Leerdammer Matwé Middelkoop: 6-2 6-4. Sijsling strijdt met Antal van der Duim, die woensdag profiteerde van de opgave van Thiemo de Bakker, om een plek in de eindstrijd. Sijsling zegevierde in 2007 op de Tennis Masters.
Bij de dames ging Arantxa Rus verrassend onderuit tegen Quirine Lemoine met 4-6 en 2-6. Zij komt in de halve eindstrijd uit tegen Angelique van der Meet. In de andere halve finale speelt de favoriete Kiki Bertens tegen Richel Hogenkamp.