nieuws

Opgewonden beestjes en oprotbeestjes in Chris Natuurlijk van 15 december

OpgewondenBeestjesgek
OpgewondenBeestjesgek
ROTTERDAM - Opgewonden speelgoedbeestjes in het Natuurhistorisch en oprotbeestjes in Hoek van Holland, waar de huiskraaien misschien moeten verdwijnen. De Rotterdamse Oogstmarkt in winterse sferen en viroloog Ab Osterhaus over natuur.foto: Natuurhistorisch, Rotterdam
Weg met de huiskraai? De viszaak bij het station in Hoek van Holland is in de winter een geliefde plek voor de huiskraai. Vogelaars komen kijken, want het is misschien wel de laatste keer dat zij deze vogels kunnen zien. De overheid wil de enige kolonie huiskraaien in de Rotterdamse deelgemeente weghalen. De huiskraai is een exotische vogel die van nature niet in Nederland voorkomt. Waarschijnlijk zijn de eerste huiskraaien in 1994 meegevaren op een schip naar Hoek van Holland. Uit angst dat deze uitheemse vogels een gevaar gaan vormen voor de inheemse dieren, wil de overheid de huiskraaien wegvangen en afmaken. Maar de rechter moet zich nog over de zaak buigen, de Partij voor de Dieren schiet te hulp en vogelliefhebbers willen dat de huiskraai in Hoek van Holland blijft.
Wie kent het nog? Het traditionele blikken opwindspeelgoed dat na draaien aan het sleuteltje in beweging komt? In de Kunsthal en het Natuurhistorisch in Rotterdam zijn opwindspeelgoedbeesten te zien in de tentoonstelling Opgewonden Beestjes. Conservator Kees Moeliker pakt uit met de speelgoedkevers, apen en andere kleurige diertjes.
Ab Osterhaus is een van de wetenschappers die zaterdagmiddag 15 december bij de presentatie van het kinderboek Mini-Darwins in de Amazone , vertelt over zijn liefde voor de natuur. Op een wandeling door het Park bij de Euromast, vertelt hij daarover in Chris Natuurlijk. De viroloog uit het Erasmus MC is meegeweest op expeditie met een groepje Europese kinderen in de Amazone. De kinderen ontdekten er hoe belangrijk de natuur is voor de wereld. Het boek dat in kinderboekhandel De Kleine Kapitein in Rotterdam wordt gepresenteerd, gaat over de belevenissen van de kinderen in het regenwoud van Brazilië.
De Rotterdamse Oogstmarkt in het Museumpark in Rotterdam is zaterdag 15 december in winterse sferen. Wat je er kunt beleven, hoor je zaterdag in Chris Natuurlijk.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00