Excelsior verliest in Leeuwarden van SC Cambuur

ROTTERDAM - Excelsior heeft de uitwedstrijd bij SC Cambuur met 3-2 verloren. Doelpunten van Elvis Manu en Rangelo Janga waren niet genoeg voor de ploeg van trainer Leon Vlemmings om met een goed resultaat uit Leeuwarden te vertrekken. De Rotterdammers blijven zestiende in de Jupiler League.
De eerste kans in de openingsfase was voor de bezoekers, maar Jurgen Mattheij raakte de lat. Daarna was de thuisploeg het meest dreigend, maar bleven echte grote kansen uit. Na een half uur spelen kwamen de Kralingers ietwat gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Darren Maatsen werd op het natte veld alleen door Manu (foto) op waarde geschat: 0-1.
Kort voor rust kwam SC Cambuur op gelijke hoogte en ook dit doelpunt kwam gelukkig tot stand. Een schot van Mohamed El Makrini werd zodanig van richting veranderd, dat keeper Jordy Deckers volstrekt kansloos was: 1-1.
In de tweede helft was de eerste mogelijkheid ook voor de gasten, maar Manu - die werd weggestuurd door Daan Blij - zag zijn inzet net naast gaan. Vervolgens kwam de thuisploeg op voorsprong en weer speelde het natte veld een grote rol bij die treffer. Jordy van Deelen ging de fout in, waarna Oebele Schokker dankbaar 2-1 maakte. Het antwoord van Excelsior volgde snel. Janga maakte de verdiende 2-2.
Uiteindelijk ging het toch fout voor de Rotterdammers. Mattheij maakte een overtreding, waarna Erik Bakker de toegekende strafschop verzilverde: 3-2. De bezoekers waren nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar gingen uiteindelijk met lege handen naar huis.