Knappe overwinning FC Dordrecht bij Almere City

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft op knappe wijze drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Almere City FC. De ploeg van trainer Harry van den Ham speelde bijna een uur met een man minder, maar zegevierde toch met 2-3. Garry Mendes Rodriques had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de winst.
In de levendige eerste helft kwam Almere City het beste uit de startblokken. Marvin Peersman maakte een overtreding, waarna Jason Oost vanaf elf meter geen fout maakte: 1-0. De Dordtenaren herstelden zich snel van die klap. Jesse Mayele en Moussa Kalisse waren al dichtbij de gelijkmaker, maar die viel na twintig alsnog. Jeffrey Rijsdijk (foto) was het eindstation van een fraaie aanval: 1-1.
De gasten bleven ook na die treffer de baas en de 1-2 van Mendes Rodriques was terecht. Tien minuten voor rust moest FC Dordrecht met tien man verder, toen Peersman zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man meer trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Hicham Faik verschalkte keeper Warner Hahn pal voor rust: 2-2.
De bezoekers leken nauwelijks geschrokken van die gelijkmaker, want in de tweede helft bleef de ploeg van Van den Ham op de been. Fabia Serrarens miste nog wel een kans, maar daarna sloeg FC Dordrecht zelf toe. Mendes Rodriques maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 2-3.
In het spannende restant golfde het spel op en neer. Almere City kreeg kansen, onder andere via Rihairo Meulens, maar ook de bezoekers waren dichtbij een vierde treffer. Mendes Rodriques had zijn vizier nu niet op scherp staan, maar de drie punten gingen wel mee naar Dordrecht.
Door de winst stijgen de Schapenkoppen naar de derde plaats van de Jupiler League met 31 punten uit zeventien duels.