Deltasport wint van DSVP na knotsgek restant

ROTTERDAM - Deltasport heeft zich dankzij een 3-2 zege op DSVP aan kop van de eerste klasse B genesteld. De ploeg uit Vlaardingen staat na de zege in het restant van 45 minuten op gelijke hoogte met FC Rijnvogels.
Twee weken geleden besloot scheidsrechter Geuze het duel na één helft te staken, aangezien het veld van de ploeg uit Pijnacker onbespeelbaar was geworden. In het restant, dat zaterdagmiddag op het programma stond, kregen de supporters langs de lijn twee uiterst fanatieke ploegen te zien.
DSVP kon de uit het eerste duel meegenomen 1-0 voorsprong niet lang vasthouden. Martin Hofstee schoot al snel de 1-1 binnen. Kort na die gelijkmaker bracht Jordao Pattinama de bezoekers zelfs op een 2-1 voorsprong. In de laatste minuut leek DSVP dan toch een punt uit het vuur te slepen toen de Vlaardingse doelman de bal achter zich tegen het net zag ploffen, maar Deltasport had het laatste woord in de knotsgekke helft. Protesterende DSVP-spelers wezen scheidsrechter Geuze op de grensrechter die met de vlag omhoog stond wegens buitenspel, maar de leidsman keurde de treffer goed. Wel besloot hij het duel tien minuten stil te leggen en de overige 55 seconden daarna uit te spelen.
FC 's-Gravenzande speelde met 1-1 gelijk tegen RCL. De ploeg uit het Westland staat vijfde na twaalf gespeelde wedstrijden. BVCB won met 3-1 bij het kwakkelende Nootdorp. De ploeg uit Bergschenhoek vindt zichzelf terug op positie zes. GHC zegevierde eveneens. Vitesse Delft was niet opgewassen tegen de formatie uit Delft: 2-1.
Eerste klasse C
In 1C blijft VVGZ de koploper. De Zwijndrechters wonnen met 4-1 van Altena en hebben twee punten voorsprong op LRC, dat Drechtstreek met 3-1 versloeg.
Sliedrecht deed slechte zaken in de strijd om het kampioenschap. Het duel tegen laagvlieger GPC Vlissingen eindigde in 2-2. Oranje Wit had meer succes tegen Roda Boys en komt door de 1-0 zege op gelijke hoogte met Sliedrecht. Pelikaan had een totale off-day. Middenmoter Almkerk was met 5-1 te sterk.
Heerjansdam en Alblasserdam deelden de punten (1-1) en De Zwerver liet Terneuzense Boys met lege handen achter (4-1).