nieuws

Boogers: 'Theo is en blijft onze trainer'

ROTTERDAM - Marco Boogers is van mening dat Theo Bos nog altijd de trainer is van FC Dordrecht. De technisch directeur van de club zag dat de 47-jarige Bos in de voorbereiding van het seizoen zijn werkzaamheden moest staken. Dat betekent niet dat hij nooit meer te vinden is aan de Krommedijk. 'Hij doet nog heel veel voor de club,' zegt Boogers.
'In het eerste half jaar, toen hij nog niet ziek was, stonden we in de winterstop op de vijfde plaats. We speelden fantastisch en aanvallend voetbal. Iedereen had het over FC Dordrecht,' vervolgt Boogers in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. 'Toen kwam voor de kerstdagen het verschrikkelijke nieuws. Wij hebben toen als club gezegd: Theo is onze trainer én blijft onze trainer. Dat hebben we tot nu toe volgehouden. Zijn voetbalvisie past perfect bij FC Dordrecht.'
Boogers heeft een bijzondere band met zijn coach opgebouwd. Volgens Bos is dat vroeg ontstaan. 'Ook voor mijn ziekte heb ik altijd intensief contact gehad met Marco. Dat is wel intensiever geworden nadat ik weg viel. Het is mooi om te zien hoe de gehele club daarmee omgaat. Daarin is FC Dordrecht wel een topclub. Van een afstand probeer ik nog zo veel mogelijk invloed te hebben. Daarin laten ze mij heel vrij. Dat is fantastisch,' aldus Theo Bos.