nieuws

Neurie 't of heurie 't niet?!

ROTTERDAM - Last Christmas van Wham! werd ingeneuried door Ruud de Boer en Abby Driehoek!
Last Christmas is een single van het Britse popduo Wham! uitgebracht door Epic Records in 1984. Last Christmas bevond zich op een dubbele A-zijde met het nummer "Everything She Wants" van het Britse popduo Wham!. Het nummer werd geschreven door George Michael.
Wham! was in het jaar 1984 veelvuldig te vinden in de UK Singles Chart. Last Christmas was Wham!'s troef in de gooi naar de eerste plaats in de hitlijst. In de race om de nummer 1 leek de grote concurrent Frankie Goes To Hollywood, wie dat jaar een nummer-één-hit behaalden met het nummer The Power of Love. Last Christmas werd echter voorbijgestreefd door Band Aid. Tegenwoordig geldt Last Christmas als een echte kerstklassieker.

In de clip zien we George Michael en Andrew Ridgeley de kerstdagen doorbrengen in de bekende wintersportplaats Saas-Fee, Zwitserland.
Het nummer is ook erg vaak gecoverd.

Op 10 juni 2011 draaiden Gerard Ekdom en Michiel Veenstra het nummer op 3FM tijdens hun programma Ekstra Weekend als eerbetoon aan het op dat moment met volle kracht intredende slechte Nederlandse weer. Als gevolg hiervan werd Last Christmas wereldwijd trending op Twitter.