nieuws

Hockeyers Rotterdam naar India

ROTTERDAM - Pirmin Blaak, Jeroen Hertzberger, Mark Knowles, Nick Wilson en Simon Child van Hockeyclub Rotterdam komen in actie tijdens de eerste India Hockey League. Dat is een toernooi met vijf clubs die worden beheerd door bedrijven uit India. Op een veiling, die zondag urenlang duurde, konden de deelnemende teams hun selecties van elk 10 buitenlanders en 14 spelers uit India samenstellen. Het toernooi wordt van januari tot en met februari gehouden.
Rotterdammer Pirmin Blaak is erg blij met zijn kans om in actie te komen in India. Blaak: 'Ik heb de veiling vanuit mijn bed gevolgd. Rond tien uur was ik aan de beurt en het was best even spannend.' Blaak gaat 33.000 dollar (€25,227) verdienen in drie weken tijd. 'Dat is eigenlijk wel heel genant. De teams worden beheerd door grote bedrijven die allemaal $650.000 dollar te besteden hebben om een team samen te stellen. Ze moeten dus tegen elkaar opbieden, maar wel dus met een limiet', aldus Pirmin Blaak tegenover RTV Rijnmond.
Blaak is niet de enige speler van Rotterdam die uit zal komen voor Delhi Wave Riders. Simon Child gaat naar hetzelfde team. Ook topper Taeke Taekema gaat spelen voor Delhi Wave Riders. Jeroen Hertzberger zal in actie komen voor Uttar Pradesh. Daar krijgt hij gezelschap van de Nederlanders Teun De Nooijer, Sander Baart, Wouter Jolie en Marcel Balkestein. Ook de Australische international Mark Knowles en Nick Wilson uit Nieuw-Zeeland doen mee aan de India Hockey League. Wilson is de meest waardevolste speler van Rotterdam. Punjab Warriors betaalde 57.000 dollar voor hem.
De spelers van Rotterdam zullen, ondanks hun tijdelijke vertrek naar India, geen enkele wedstrijd van hun club in Nederland missen.