nieuws

Jong Sparta ruim langs FC Dordrecht

Sparta
Sparta
ROTTERDAM - Jong Sparta heeft maandagavond met ruime cijfers gewonnen van Jong FC Dordrecht. De Rotterdamse beloften waren aan de Krommedijk met 4-0 te sterk voor de Schapenkoppen. Door de overwinning blijft de formatie van trainer Arjan van der Laan koploper in de tweede divisie van de beloftencompetitie met achttien punten.
Na zes minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. Sander Kruis nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Ruim tien minuten later werd de marge verdubbeld door Paul Gladon: 0-2. Nog binnen het half uur gooide Peter Verhoeve het duel in het slot door aan te tekenen voor de derde treffer. Uiteindelijk bepaalde Pepijn Kooij vlak voor tijd de eindstand.
FC Dordrecht is door het verlies nog altijd de hekkensluiter. De ploeg van coach Marco Jalink behaalde in acht wedstrijden slechts een punt. Het gecombineerde beloftenteam van Feyenoord en Excelsior komt dinsdag pas in actie. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat op bezoek bij Jong NEC/FC Oss. De wedstrijd zou aanvankelijk op maandag worden gespeeld.