nieuws

Heerjansdammer werd gek van verliefdheid

ROTTERDAM - Tot over zijn oren verliefd, gek geworden van verliefheid en vandaag voor de Dordtse rechtbank gedaagd wegens stalking. Het overkwam een 54-jarige man uit Heerjansdam. Een bijzonder verhaal, dat waarschijnlijk eindigt zonder straf.
Eind 2010, begin 2011 zou de man een Poolse dorpsgenote zo vaak hebben lastig gevallen, dat ze aangifte deed bij de politie. Hij zou stelselmatig opduiken met bossen bloemen, sms-jes sturen en hij zou zelfs een vliegtuigje hebben ingehuurd, waar achter de tekst hing: "Ula, ik hou van je".

Reclamevliegtuigje

Het vliegtuigje vloog echt rond boven Heerjansdam, maar de man ontkent het te hebben ingehuurd. Ook ontkent hij de vrouw te hebben gestalkt: "Ze loog alles aan elkaar om van mij af te komen, nadat ze jarenlang van mijn goedheid had geprofiteerd", verklaarde hij voor de Dordtse rechtbank.
Zijn raadsman, mr. Marcel Smit, zegt ook dat er geen sprake was van stalking :"Op Valetijnsdag een bloemetje willen geven en later nog een keer, plus wat sms-jes, dat is juridisch nog geen stelselmatig lastig vallen". De officier van justitie vindt van wel, maar is het met Smit eens dat de man géén straf moet krijgen.

Volledig ontoerekeningsvatbaat

Beiden baseren zich op de conclusie van een psychiater en een psycholoog, dat de man destijds volledig ontoerekeningsvatbaar was. Door de verliefdheid raakte hij in psychoses. Daarvoor is hij inmiddels overigens met succes behandeld in een kliniek, dus de officier van justitie voelt er ook niets voor om nog een behandeling te eisen.
De Dordtse rechtbank doet uitspraak op 15 januari.