FC Dordrecht te laat wakker tegen AZ

ROTTERDAM - FC Dordrecht is in de achtste finales van de KNVB-beker uitgeschakeld door AZ. De eredivisionist was met 2-4 te sterk voor de ploeg van trainer Harry van den Ham. Na een matige eerste helft kwam de inhaalrace van de thuisploeg te laat om AZ nog echt pijn te doen.
De eerste kans in de wedstrijd was voor FC Dordrecht. Garry Mendes Rodriques vond keeper Esteban op zijn weg. De ploeg van voormalig Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek sloeg na een kwartier spelen wel toe. Verdediger Dirk Marcellis reageerde attent op een afgeslagen hoekschop: 0-1.
FC Dordrecht voetbalde in die fase nog wel goed mee met de nummer twaalf van de eredivisie. Mendes Rodriques bekroonde een mooie actie niet met een doelpunt. Jeffrey Rijsdijk was even later helemaal dichtbij de gelijkmaker, maar de middenvelder trof de lat uit een vrije trap.
Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Jozy Altidore verschalkte doelman Warner Hahn na een knappe actie: 0-2. De derde Alkmaarse treffer liet niet lang op zich wachten. Viktor Elm gleed een voorzet achter Hahn: 0-3. Vlak voor rust miste Mendes Rodriques nog een grote kans. Vrij voor het doel schoot hij hoog over.
In de tweede helft duurde het een kwartier voordat FC Dordrecht gevaarlijk werd, maar nu was het wel raak. Moussa Kalisse stormde alleen op het vijandelijke doel af en passeerde Esteban: 1-3. Invaller Steven Berghuis vond daarna Hahn op zijn weg na een snelle uitbraak.
Tien minuten voor tijd kwam FC Dordrecht weer helemaal terug in de wedstrijd. Hahn stuurde met een verre uittrap Mendes Rodriques weg, die vervolgens door Marcellis in het strafschopgebied op zijn hak werd getikt. Lars Veldwijk, in het veld gekomen voor Marvin Peersman, benutte de toegekende strafschop: 2-3.
De thuisclub ging er weer in geloven in de slotfase. AZ werd onder druk gezet, maar in de laatste minuut besliste Ruud Boymans het duel alsnog: 2-4.
Scoreverloop: 16. Dirk Marcellis 0-1, 25. Jozy Altidore 0-2, 29. Viktor Elm 0-3, 62. Moussa Kalisse 1-3, 82. Lars Veldwijk 2-3 (pen), 90. Ruud Boymans 2-4.
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Amevor, Lima, Peersman (69. Veldwijk), Fortes, Molhoek (46. Post), Rijsdijk, Kalisse, Mayele en Mendes Rodrigues.