nieuws

Bombardement in première in het Nieuwe Luxortheater

ROTTERDAM - Het Bombardement beleefde dinsdagavond zijn wereldpremière in het Nieuwe Luxortheater. De film is vanaf donderdag in een aantal bioscopen in onze regio te zien.
Het Bombardement vertelt het liefdesverhaal van bokser Vincent (vertolkt door Jan Smit) die naar Rotterdam reist om geld te verdienen en daar verliefd wordt op Eva (Roos van Erkel), een uit Duitsland gevlucht meisje. Als het bombardement begint verliezen de geliefden elkaar uit het oog.

Reacties

Een hoop bekende en minder bekende sterren bezochten de première. Ook Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, was bij de vertoning aanwezig. Er was vanaf het begin al veel kritiek op de film en zo ook over het toewijzen van de hoofdrol aan Jan Smit.
Verslaggever Marcel van der Steen ving de genodigden op tijdens de première en vroeg onder andere de Rotterdamse schrijver en voetbalcriticus Hugo Borst naar zijn verwachtingen.
Jan Smit vond de avond 'een bijzondere ervaring'. Rotterdammer Koos Postema was ook bij de première aanwezig. Hij vindt dat het ‘beter had gekund’. Postema wijst op een aantal historische onwaarschijnlijkheden.