nieuws

De Wilhelminasteen krijgt een tweede leven

ROTTERDAM - De Wilhelminasteen is een plaquette uit 1891 van zo’n 3000 kilo. Destijds in de kademuur van de Wilhelminakade in Rotterdam geplaatst ter gelegenheid van het eerste bezoek van de jonge koningin Wilhelmina aan de stad.
Jarenlang keek er niemand naar. De steiger aan de kade werd niet meer gebruikt en de Wilhelminasteen was alleen vanaf het water te zien. Tijdens de recontructie van de Wilhelminakade in 1976 is de plaquette weggehaald. De Wilhelminasteen bleek een geheim te herbergen: een tijdscapsule.
De Wilhelminasteen krijgt in 2013 een mooie nieuwe plek op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid in Rotterdam! Mèt weer een tijdscapsule. Het is een project van kunstenaar Arnoud Holleman. Voor in de tijdscapsule is Holleman op zoek naar filmpjes van de Wilhelminapier. Heb jij er ooit gefilmd? Ga naar de website www.wilhelminasteen.nl en meld je beeldmateriaal aan.
Op deze website staat al een groot aantal filmpjes over de Wilhelminapier.
De Wilhelminasteen wordt op 30 mei 2013 herplaatst op de Wilhelminapier. Dat is 122 na de oorspronkelijke plaatsing. De tijdscapsule die de Wilhelminasteen meekrijgt, wordt over 122 jaar, in het jaar 2135 dus, weer geopend.