nieuws

Kort nieuws uit de regio

Kort nieuws uit de regio
Kort nieuws uit de regio
ROTTERDAM - Drie gewonden bij botsing Spijkenisse, burgemeester Houtman ereburger Nieuw-Lekkerland, uitslaande brand in Rotterdam en Dordtse schipper vaart tegen spoorbrug: Kort nieuws uit de regio.

Drie gewonden bij botsing Spijkenisse

SPIJKENISSE - Drie mensen zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Spijkenisse. Op de Maaswijkweg botsten twee auto’s op elkaar. Twee inzittenden werden door de brandweer uit hun auto geknipt en naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van de aanrijding is onbekend.

Burgemeester Houtman ereburger Nieuw-Lekkerland

NIEUW-LEKKERLAND - burgemeester Rinus Houtman is woensdagavond benoemd tot ereburger van Nieuw-Lekkerland. Volgens het gemeentebestuur is Houtman ‘een echte burgervader die middenin de samenleving staat en ook in geval van calamiteiten en droeve omstandigheden direct voor “zijn” inwoners klaarstaat.’ Ook wethouder Piet de Gruijter en raadslid André Hoogendoorn werden woensdagavond benoemd tot ereburger van Nieuw-Lekkerland.

Uitslaande brand in Rotterdam

ROTTERDAM - In een huis op de Zweedsestraat in Rotterdam heeft woensdag een uitslaande brand gewoed. Volgens de Veiligheidsregio begon het vuur op zolder en sloeg over naar een naastgelegen pand. De bewoners wisten het huis op tijd te verlaten. Eén van hen heeft rook ingeademd. Het slachtoffer is nagekeken door de hulpdiensten.

Dordtse schipper vaart tegen spoorbrug

ZUTPHEN - Een binnenvaartschipper is woensdagmiddag tegen de spoorbrug over de IJssel gevaren. Hierbij is de stuurhut geheel vernield. De 54-jarige schipper uit Dordrecht maakte een inschattingsfout waardoor hij tegen de onderkant van de brug aankwam. Het treinverkeer was enige tijd gestremd. De schipper liep wat snijwonden op.