nieuws

Neurie 't of heurie 't niet?!

ROTTERDAM - (I've Had) The Time of My Life van Bill Medley en Jennifer Warnes werd ingeneuried door Dirk Beers!
(I've Had) The Time of My Life is oorspronkelijk een nummer van de Amerikaanse band Franke and the Knockouts, afkomstig van hun zelf-getitelde debuutalbum uit 1981. Het werd een wereldhit in de versie van Bill Medley en Jennifer Warnes, afkomstig uit de film Dirty Dancing (1987). Bill Medley is vooral bekend van de Righteous Brothers, waar hij deel van uit maakte. Het nummer werd geschreven door Franke Previte, John DeNicole en Donald Markowitz. Het nummer werd voor de film uitgekozen door de choreograaf van Dirty Dancing, Kenny Ortega en zijn assistente Miranda Garrison. Garrison speelde ook de rol van Vivian in de film.

Het nummer werd goed ontvangen in de muziek- en filmwereld. In verschillende landen (waaronder Nederland) bereikte het de eerste plaats in de hitlijsten. Ook won het nummer een Grammy Award, een Golden Globe en een Academy Award voor Best Origineel nummer.
Delen van "(I've had) The time of my life" werden door de muziekgroep The Black Eyed Peas vertolkt in hun liedje "The Time (Dirty Bit)", dat op 5 november 2010 als eerste single werd uitgegeven van hun zesde studioalbum The beginning.