nieuws

De Groot en de Grote Rotterdammers: Koos Postema - 26 december

ROTTERDAM - Op tweede kerstdag om 17.00 uur is bij RTV Rijnmond de documentaire De Groot en de Grote Rotterdammers: Koos Postema, te zien.
Koos Postema is presentator van tal van bekende en zeer succesvolle televisieprogramma's, zoals Klasgenoten en Groot Uur U. Ook heeft hij voor de VARA-actualiteitenrubriek Achter het Nieuws spraakmakende reportages gemaakt en werkte hij voor Radio Rijnmond. Ook maakte hij voor TV Rijnmond programma's als Havenbaronnen en Het Rotterdams Havendictee. Maar bovenal is Koos Postema een Grote Rotterdammer.
Dit jaar is Postema 80 jaar geworden. Ferry de Groot en Jan-Roelof Visscher maakten een portret van hem. Nu niet alleen maar aandacht voor zijn indrukwekkende carrière, maar juist een persoonlijk verhaal.
Koos Postema heeft het bombardement op Rotterdam meegemaakt. Hoe herinnert hij zich dat, wat heeft dat voor zijn verdere leven betekend. We gaan terug naar het huis in Vlaardingen waar de familie Postema ging wonen na het bombardement. En er worden herinneringen opgehaald aan zijn schooltijd.
Koos Postema en Ferry de Groot hebben jarenlang samengewerkt bij het NOS radioprogramma Langs de Lijn. Koos was presentator en Ferry was regisseur.
Tweede Kerstdag vanaf 17.00 uur (ieder uur herhaald) op TV Rijnmond: De Groot en de Grote Rotterdammers: Koos Postema.