nieuws

Van Mastenbroek hangt weer bij Sparta

ROTTERDAM - Sparta heeft het schilderij 'Zicht op Delfshaven' sinds donderdag terug. Het schilderij verdween in de periode 1998-2000 tijdens de verbouwing van het Kasteel.
Donderdag besliste de rechtbank dat het schilderij toebehoort aan de voetbalclub. Volgens een inwoner van Capelle aan den IJssel had hij het schilderij bij een vuilcontainer in het Sparta-stadion gevonden.
De voetbalclub zegt dat het nooit de bedoeling is geweest dat het schilderij bij de renovatie van de toenmalige bestuurskamer zou verdwijnen.

Blijdschap

"Ja, heel blij", is de reactie vanuit de voetbalclub. "Het is nog niet bekend waar het komt te hangen. Dat moeten we nog met elkaar bespreken."
Het schilderij dook ruim twee jaar geleden tijdens een uitzending van het programma Tussen Kunst & Kitsch op. Een gesprek tussen de 'eerlijke vinder' en Sparta leverde niets op, waarna de rechter uitkomst moest bieden.
Het werk van schilder Van Mastenbroek is volgens kenners 25.000 euro waard. Sparta kreeg het ooit cadeau bij een jubileum in de vorige eeuw.