nieuws

Volle zalen ondanks kritiek op 'het Bombardement'

ROTTERDAM - Na de vernietigende kritieken die woensdag in de kranten verschenen, was het donderdagavond het publiek dat voor het eerst de film het Bombardement kon bekijken.
Resencenten spraken van een tenenkrommende film met slechte acteerprestaties van hoofdrolspeelster Roos van Erkel en acteurs van kleinere rollen. Het bombardement zelf leek in de film maar bijzaak. Maar dat weerhield de bezoekers er niet van om naar de bioscoop te komen, bijvoorbeeld naar het gloednieuwe JT in Vlaardingen, waar de rode loper uitging voor Roos van Erkel en Jan Smit.

herkenbaar Rotterdams

De cast van het Bombardement kreeg na afloop een staande ovatie van het publiek. Veel lof was er voor het acteerwerk van Jan Smit, het verhaal, de special effects en het feit dat het voor veel Rotterdammers zo herkenbaar was.

mening van het publiek telt

Er waren ook bezoekers met kritiek. Een slaapverwekkend lang liefdesverhaal en acteerprestaties die niet bij iedereen even hoog waren. De slechte kritieken in de kranten deren hoofdrolspeler Jan Smit niet: "ik had vooraf al voorspeld dat vier kranten negatief zouden schrijven over de film en dat deden ze ook. Uiteindelijk telt wat het publiek ervan vindt en we houden het goed bij, de zalen zitten vol."