nieuws

Aanvaring Leefbaar Rotterdam en wethouder Kriens

kriens
kriens
ROTTERDAM - Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam heeft donderdagavond een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Kriens van financiën vanwege het te laat melden van een tekort op de begroting. De motie werd niet aangenomen.

Volgens Leefbaar Rotterdam wist wethouder Kriens al in september dat er een tekort zou ontstaan bij de voormalige sociale dienst. Het bedrag, van dertien miljoen euro, werd pas begin december gemeld. Leefbaar Rotterdam vindt dat de wethouder de gemeenteraad niet goed heeft geïnformeerd.
Volgens de wethouder is het negatieve bedrag niet eerder gemeld om de druk op de reorganisatie te houden. Kriens zegt dat ze in september nog de hoop had dat het tekort zou worden ingelopen.
Ondanks dat de motie van afkeuring alleen door Leefbaar Rotterdam werd gesteund, stelden ook andere raadsleden wel vraagtekens bij de gang van zaken. Zo vond D66-raadslid Jan Schonk dat het bedrag misschien wel gemeld had kunnen worden. In de afgelopen jaren hebben Leefbaar Rotterdam en wethouder Kriens al vaker onenigheid gehad over de gemeentefinanciën.