nieuws

Slot Loevestein blijft open voor publiek

ROTTERDAM - Slot Loevestein blijft volgend jaar open voor het publiek, ondanks de bezuinigingen van het Rijk. Wel zullen er plannen moeten worden gemaakt voor de lange termijn, want vanaf 2016 kan de geldkraan helemaal worden dichtgedraaid. De Gorinchemse burgemeester IJssels stelt voor om samen te werken met andere toeristische trekpleisters in de regio.
Loevestein zal de komende jaren minder subsidie ontvangen. Op dit moment ontvangt het slot 650.000 euro per jaar, de komende jaren zal dit worden teruggebracht naar 450.000 euro.
Afgelopen maandag voerde onder meer de gemeente Gorinchem actie op het Binnenhof tegen de afname van de subsidie. Burgemeester IJssels stelt nu voor om Loevestein te laten samenwerken met Gorinchemse musea en de molens bij Kinderdijk. Mogelijk levert dat meer bezoekers op.
Iens Stijns, directeur van Slot Loevestein, vertelde in Dwars door Rijnmond dat het slot er alles aan zal doen om open te blijven voor publiek. Zo zal op verschillende manieren worden geprobeerd meer inkomsten te genereren, onder meer een bredere openstelling voor zakelijke bijeenkomsten. ,,En het beste is om Loevestein massaal te blijven bezoeken, want alleen dan kan het slot openblijven.”

Foto: Slot Loevestein (bron Wikipedia)