nieuws

FC Dordrecht laat dure punten liggen tegen FC Emmen

FC Dordrecht
FC Dordrecht
ROTTERDAM - FC Dordrecht is op eigen veld niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger FC Emmen. Door het gelijke spel zakt de ploeg van trainer Harry van den Ham naar de vierde plaats van de Jupiler League. Lars Veldwijk miste tegen FC Emmen in blessuretijd nog een strafschop.
De eerste helft was zeer matig. De thuisploeg had wel meer balbezit, maar creëerde nauwelijks kansen. Alleen Garry Mendes Rodriques en Veldwijk waagden een poging, maar de bezoekers bleven zonder veel moeite op de been.
Na rust deed FC Dordrecht er wel een schepje bovenop. Moussa Kalisse vond keeper Peter van der Vlag op zijn weg en Veldwijk schoot net naast het vijandelijke doel. Na die mogelijkheden kabbelde het duel weer voort.
Toch kreeg FC Dordrecht in de absolute slotfase nog twee grote kansen om alsnog drie punten te pakken. Adnan Alisic schoot eerst nog voorlangs, maar vooral Veldwijk liet het na om zijn ploeg aan de winst te helpen. De spits miste een een strafschop, waardoor het slechts 0-0 bleef.