nieuws

Pellè bezorgt Feyenoord zege op Groningen

ROTTERDAM - Feyenoord heeft het jaar afgesloten met de elfde overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Ronald Koeman was in de eigen Kuip met 2-1 te sterk voor FC Groningen. Graziano Pellè was met twee doelpunten de gevierde man aan Rotterdamse zijde. Door de overwinning stijgt Feyenoord naar de vierde plaats in de eredivisie.
Feyenoord had woensdag nog een verlenging en strafschoppen nodig om sc Heerenveen te verslaan in het bekertoernooi. De Rotterdammers leken dat duel vier dagen later nog niet helemaal verwerkt te hebben, want Feyenoord speelde voor rust niet al te best. Clubtopscorer Pellè werd slechts zelden bereikt, terwijl ook buitenspeler Ruben Schaken nauwelijks gevaar kon stichten.
Jean-Paul Boëtius, die net als Tonny Vilhena weer een basisplaats had, zorgde voor de spaarzame hoogtepunten. De schoten van de jonge vleugelaanvaller waren echter niet scherp genoeg om FC Groningen-doelman Luciano in de problemen te brengen. Ook een poging van afstand van Vilhena belandde in de handen van de Braziliaan. De gasten stelden daar niet veel tegenover.
De formatie van de Schiedamse coach Robert Maaskant, die afgelopen donderdag nog werd uitgeschakeld door Ajax in de KNVB beker, beperkte zich tot tegenhouden en deed dat met succes. Met name centrale verdediger Virgil van Dijk was door de lucht niet te kloppen, terwijl ook de middenvelders Tim Sparv en Maikel Kieftenbeld er goed in slaagden Feyenoord amper te laten voetballen.
De Groningse muur werd na bijna een uur spelen echter toch geslecht, toen Pellè even verlost was van zijn bewakers en uit een hoekschop met het achterhoofd raak kopte: 1-0. De thuisploeg ging met die voorsprong op zak verrassend genoeg niet beter spelen, waardoor FC Groningen nog steeds mocht hopen op een punt. Een kwartier voor tijd leek een gelijkspel in de maak toen Van Dijk met een hard schot de 1-1 voor zijn rekening nam.
Enkele minuten later had Michael de Leeuw de bezoekers zelfs op voorsprong moeten zetten. Hij maaide voor open doel echter over de bal. Die misser bleek bijzonder duur voor FC Groningen, want drie minuten voor tijd zorgde de Italiaanse spits Pellè met zijn tweede van de middag en zijn veertiende van het seizoen alsnog voor een feeststemming in De Kuip.

Scoreverloop

58' 1-0 Pellè
76' 1-1 Van Dijk
87' 2-1 Pellè

Opstelling Feyenoord

Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena (82' Vormer); Schaken (64' Verhoek), Pellè en Boëtius (89' Nelom).