nieuws

FC Dordrecht in gesprek met Kruys

Gert Kruys
Gert Kruys
ROTTERDAM - FC Dordrecht hoopt maandag de gesprekken met Gert Kruys af te ronden, dat laat technisch directeur Marco Boogers weten tegenover RTV Rijnmond. De club ziet in Kruys de ideale opvolger van interim-trainer Harry van den Ham, die afgelopen vrijdag na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen besloot een punt te zetten achter zijn functie als coach.
Van den Ham, die zijn werkzaamheden bij Dordrecht niet meer kan combineren met zijn eigen bedrijf, nam aan het begin van het seizoen het stokje over van Theo Bos. De zieke trainer strijdt momenteel tegen alvleesklierkanker. Boogers meldt tevens dat veel clubloze trainers interesse hebben om aan de slag te gaan aan de Krommedijk. Er hebben zich liefst acht trainers gemeld bij de sportieve beleidsbepaler van FC Dordrecht.
De 51-jarige Kruys is geen onbekende voor FC Dordrecht. Hij stond tussen 2006 en 2010 onder contract bij de Schapenkoppen. In het eerste seizoen onder zijn bewind wist de club deelname aan de play-offs in de strijd om promotie naar de eredivisie af te dwingen. De oud-voetballer vertrok na zijn periode bij FC Dordrecht naar FC Volendam, waar hij afgelopen seizoen werd ontslagen.