nieuws

Helft Rijnmonders voor aanleg Blankenburgtunnel

ROTTERDAM - Precies de helft van de inwoners van de regio Rijnmond is voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. 16 procent is tegen. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Rijnmond en EenVandaag.
Het onderzoek werd van 19 tot en met 21 december 2012 uitgevoerd onder 1350 mensen uit de regio Rijnmond, Westland en Delft.
Beneluxtunnel
Van de mensen die momenteel maandelijks of vaker gebruik maken van de Beneluxtunnel, is zelfs bijna driekwart (74%) voor de aanleg van de nieuwe Blankenburgtunnel. 21 procent van hen is tegen.
De tunnel moet de verkeersdruk op de ring Rotterdam verminderen. Het deel van de weg dat door de weilanden loopt, komt verdiept te liggen en wordt overdekt, wat volgens minister Schultz de natuurschade een stuk vermindert. Als de procedures afgerond zijn, kan in 2015 begonnen worden met de bouw.
Tolheffing
De aanleg kost naar verwachting 1 miljard euro. Een deel van de kosten moet terugverdiend worden door het heffen van tol.
Van de ondervraagden in het onderzoek die nu gebruik maken van de Beneluxtunnel zegt 81 procent tegen tolheffing te zijn. 13 procent wil wel betalen voor de nieuwe verbinding.