nieuws

Nieuw onderzoek asbestverbranding Nedstaal

Nedstaal
Nedstaal
ROTTERDAM - De gemeente Alblasserdam wil dat de plannen van Nedstaal opnieuw worden onderzocht. Het bedrijf wil asbesthoudend staalafval gaan verbranden. Volgens het staalbedrijf is er geen gevaar, maar veel omwonenden zijn ongerust.

Vorige week werd een informatieavond over de plannen afgelast omdat er te veel belangstellenden naar het gemeentehuis van Alblasserdam waren gekomen. Behalve Alblasserdammers kwamen er ook veel bezorgde inwoners uit Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht naar het gemeentehuis. De avond is nu verzet naar 14 januari en wordt gehouden in Cultureel Centrum Landvast. Daar is plek voor ongeveer driehonderd mensen. Als dat onvoldoende is, komt er een tweede avond.
Nedstaal heeft de gevaren rondom de asbestverbranding zelf ook al onderzocht, maar de gemeente wil graag dat er opnieuw naar de gevaren wordt gekeken. De gemeente laat het onderzoek uitvoeren door Mobilisation, dat eerder de asbeststort in de Derde Merwedehaven onderzocht. Na de uitkomsten gaat de gemeente reageren op de plannen van Nedstaal. Waarschijnlijk gebeurt dit voor 21 januari.