nieuws

Martin van Waardenberg in Loenatik de Reunie

ROTTERDAM - De Rotterdamse acteurs Martin van Waardenberg en John Buijsman gaan een rol spelen in de film Loenatik De Reunie. Het vervolg op Loenatik de Moevie wordt komend jaar opgenomen.
Dat vertelde Van Waardenberg op Radio Rijnmond maandagochtend in het programma Wakker. In de film hebben de psychiatrische patienten Bep Brul, De Majoor, Mevrouw de Haas, Dr. Doolittle en Fats een baan gevonden.
De verplegende zuster Ten Hoeven raakt juist depressief en wordt uiteindelijk ontvoerd. De vorige film Loenatik De Moevie behaalde in 2002 een gouden status (meer dan 100.000 bezoekers) en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.
Martin van Waardenberg keek in Wakker terug op het jaar 2012, waarin de film De Marathon een groot succes werd. Hij speelde er een hoofdrol in en schreef samen met Gerard Meuldijk het scenario.
Aanvankelijk wilde producent Reinout Oerlemans coryfeeen als Paul de Leeuw en Andre van Duin voor de rollen vragen. Die zouden meer publicitei en dus geld opleveren. Maar daar gingen de schrijvers en regisseur niet mee accoord. Van Waardenberg: "Als we dat gaan doen, gaat het de verkeerde kant op met de film. We hebben echt mensen van vlees en bloed nodig en we hebben echt goede acteurs nodig die dat kunnen neerzetten."
De Marathon draait nog steeds in verschillende Rotterdamse bioscopen.