Filmpjes gevraagd van agressie tegen brandweer Rotterdam

De Stichting Hulp voor Hulpverleners vraagt getuigen om beelden van het lastigvallen van brandweerlieden afgelopen nacht in Rotterdam-IJsselmonde. Bij een vreugdevuur aan de Houdringeweg heeft de mobiele eenheid ingegrepen omdat de brandweer werd gehinderd.

Volgens voorzitter Rick Franx van de Stichting Hulp voor Hulpverleners vergroten amateur-filmpjes van getuigen de pakkans. "Filmpjes zijn van belang voor de opsporing van daders van agressie tegen hulpverleners", zegt Rick Franx. Hij heeft burgers opgeroepen om tijdens de nieuwjaarsnacht foto's en filmpjes te maken als ze geweld tegen hulpverleners zien.

Voor zover bekend is de nieuwjaarsnacht rustig verlopen. Er zijn geen meldingen binnen van grote incidenten van agressie of geweld tegen hulpverleners. Vorig jaar was dat anders. Toen vonden er tijdens de jaarwisseling 110 incidenten plaats van geweld tegen hulpverleners.

De Stichting Hulp voor Hulpverleners maakt zich sterk voor de support en opvang van hulpverleners. Ruim een jaar geleden werd de campagne van SIRE gelanceerd: "Handen af van onze hulpverleners". Minister Opstelten van Justitie en Veiligheid heeft aangedrongen op een harde aanpak van geweld: "Geweld tegen politie, brandweer en ambulancepersoneel wordt nooit getolereerd."

Beeldmateriaal van agressie tegen hulpverleners kan op de site van www.hulpvoorhulpverleners.nl worden geüpload of afgestaan aan de politie.

Deel dit artikel: