nieuws

Verlaat kerstdiner voor klanten Voedselbank

ROTTERDAM - Klanten van de Voedselbank kunnen in de eerste week van januari een verlaat kerstdiner tegemoetzien. Van soep tot zalm: het magazijn van de Rotterdamse vestiging loopt woensdag vol met kerstkliekjes van winkels en groothandels.
Er zit genoeg lekkers tussen, zegt oprichtster Clara Sies. Eigenlijk te veel lekkers, want we hebben liever wat minder snoep en wat meer gezonde spullen.

Meer klanten

Hoewel het nieuwe jaar met een mooie voorraad begint, maakt Sies zich zorgen. "Ik ben bang dat de stijging van het aantal klanten dit jaar doorzet", vertelt ze.
Het afgelopen jaar groeide het aantal klanten landelijk volgens Sies met 15 tot 20 procent per maand. In de week voor kerst waren er maar liefst 80 nieuwe aanmeldingen.

Hulp nodig

Tegelijkertijd heeft de Voedselbank steeds meer moeite om genoeg voorraden bij elkaar te krijgen. Sies roept bedrijven daarom op om de Voedselbank te helpen 2013 door te komen.
In en rond Rotterdam zijn 5.900 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Ze blijven gemiddeld anderhalf jaar gebruikmaken van de gratis voedselpakketten.