nieuws

Schaatsles van een oud-wereldkampioene

ROTTERDAM - Voormalig wereldkampioene Barbara de Loor was woensdag te gast op de kerstijsbaan op het Scheffersplein in Dordrecht. Ze was er om de kinderen de fijne kneepjes van het schaatsen te leren.

Door middel van allerlei sportieve schaatsspelletjes werkten de kinderen aan hun techniek. “Ik probeer de kinderen voor te bereiden op schaatsen op natuurijs, zodat ze wel uit de voeten kunnen als het gaat vriezen. Dit soort kunstijsbaantjes zijn daar natuurlijk perfect voor, want nu kunnen de kinderen de hele kerstvakantie oefenen” vertelt De Loor enthousiast.
Clinics door het hele land
De Loor geeft deze clinics namens de KPN Junior Schaatsclub en de KNSB op ijsbanen in het hele land. Ze wil hiermee de sport promoten, bewegen bij kinderen stimuleren en het belang van dit soort ijsbaantjes onderstrepen. “We hebben ook een speciaal project waarbij we zulke baantjes financieel ondersteunen. Je ziet dat gemeenten er in deze tijd geen geld meer voor over hebben. En dat is jammer, want als de anderen moeten wachten op natuurijs, dan komen ze nooit op schaatsen te staan!”
Schaatstalent
En volgens de wereldkampioene zijn er in Dordt best wat schaatstalentjes. “Er had net een meisje van een jaar of 4, die voor het eerst op het ijs stond en ze viel gelijk op door hoe goed ze het deed. Zij komt er wel! Misschien komt de nieuwe Ireen Wüst wel uit Dordrecht!”
Donderdag presenteert Erik Lemmers het programma Dwars door Rijnmond live vanaf de kerstijsbaan op het Scheffersplein in Dordrecht! Tussen 12:00 en 14:00 uur te beluisteren op Radio Rijnmond!
Foto:Thymen Stolk