nieuws

Zesdaagse hoopt op 30.000 bezoekers

ROTTERDAM - Door het vastleggen van de mondiale sprinterstop hoopt organisator Frank Boelé dat de 31e editie van de Rotterdam Zesdaagse minimaal evenveel bezoekers trekt als vorig jaar. In 2012 kwamen 30.000 wielerliefhebbers naar Ahoy.
De Britse toppers Chris Hoy en Jason Kenny (samen goed voor acht gouden Olympische medailles) krijgen onder andere concurrentie van de wereldkampioenen Teun Mulder en Gregory Baugé. 'Dit ga je nergens anders zien', denkt Boelé. 'Ook niet bij een WK, waar per onderdeel maar één renner per land mee mag doen. Het geeft aan hoe goed Rotterdam staat aangeschreven.'
Het vastleggen van deze grote namen is knap, omdat de Zesdaagse minder sponsor-inkomsten heeft in vergelijking met voorgaande edities. Mede daarom zal er geen live-stream op internet zijn en ook de dagelijkse radio- en tv-uitzendingen over de zesdaagse van RTV Rijnmond komen te vervallen.
Wel zal RTV Rijnmond uiteraard aandacht besteden aan de slotavond alsmede de zaterdagavond als icoon Joop Zijlaard op 69-jarige leeftijd afscheid neemt van de wielersport. Als eerbetoon aan de markante Rotterdamse gangmaker komen oude profrenners als Johan Museeuw, Didi Thurau en Michael Boogerd de baan op om nog één keer samen met Zijlaard te rijden.