nieuws

Gert Kruys: 'Ga niet veel veranderen'

ROTTERDAM - De nieuwe interim-trainer van FC Dordrecht, Gert Kruys, wil op dezelfde voet doorgaan als zijn voorgangers Theo Bos en Harry van den Ham. Kruys tekende woensdag een contract tot aan het einde van het seizoen bij de nummer vier van de Jupiler League.

Nadat Bos zijn werkzaamheden door gezondheidsredenen neerlegde en Van den Ham het trainerschap bij FC Dordrecht niet meer kon combineren met zijn eigen onderneming kwam de club uit bij Kruys. De Utrechter werkte tussen 2006 en 2010 al vier jaar bij FC Dordrecht.

Gert Kruys: 'Ik ga nauw samenwerken met Theo Bos, die nog veel bij de club betrokken is. Ik heb Theo aan de lijn gehad en zal veel gebruik maken van zijn kennis. Ik ben niet van plan om heel veel te veranderen aan het werk van de voorgaande trainers. Het gaat immers heel erg goed.'

Weer aan de slag

Gert Kruys was sinds maart 2012 werkloos nadat hij ontslagen werd bij FC Volendam. De 51-jarige oefenmeester is blij dat hij weer aan de slag kan. 'Ik wil heel graag weer op het veld staan en heb het altijd enorm naar mijn zin gehad bij FC Dordrecht. Ik draag die club een warm hart toe, omdat ik Theo Bos, Marco Boogers en Ad Heijsman goed ken', aldus Kruys.
Financiële plaatje
Voor het geld hoeft Gert Kruys het niet te doen. Zijn voorganger, Harry van den Ham, gaf aan dat hij "pro deo" bij FC Dordrecht werkte, omdat Theo Bos nog op de loonlijst staat. Ook Kruys wordt niet rijk van zijn nieuwe baan. 'Ik kan mij aansluiten bij Harry van den Ham. Ze hebben gezegd dat ze weinig financiële middelen hebben. We moeten thuis een beetje inventief zijn. Mijn vrouw draagt ook haar steentje bij en dan gaat het allemaal wel lukken', besluit Gert Kruys.