nieuws

Cardiologen Ruwaard van Putten nog niet aan de slag

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse
ROTTERDAM - De vier cardiologen van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis gaan vooralsnog niet aan de slag. Zij hebben hun time-out voor onbepaalde tijd verlengd, zo hebben de medici aan de leiding van het Spijkenisser ziekenhuis laten weten.
De cardiologen zijn nog druk bezig met hun reactie op het eerdere rapport dat leidde tot de sluiting van de afdeling cardiologie in het Ruwaard van Putten. Het besluit van de cardiologen is een logisch vervolg op de huidige situatie. De minister van Volksgezondheid heeft hen vooralsnog verboden om weer aan het werk te gaan.
De cardiologen kwamen begin november in opspraak. Toen bleek dat niet alleen de sterftecijfers op de afdeling in 2010 hoog waren uitgevallen. Ook bleek uit een rapport dat die cijfers mede aan het handelen van de artsen werd gekoppeld.
Kosten
De afspraken van de polikliniek cardiologie worden inmiddels gedaan door cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis. De kosten hiervoor worden betaald door de maatschap van niet-werkende cardiologen. Die zijn, volgens een woordvoerder van het ziekenhuis, hoger dan de inkomsten op de afdeling.