nieuws

Celstraffen voor onruststokers jaarwisseling

ROTTERDAM - Twee mannen zijn donderdag tijdens twee supersnelrechtzittingen veroordeeld tot celstraffen. De rechter nam in beide gevallen de eisen van justitie over, omdat hij vond dat geweld rond de jaarwisselingen mensen zwaarder moet worden aangerekend.
Een 28-jarige man verdwijnt daarom tien weken achter de tralies. De man bedreigde tijdens de vuurwerkshow beveiligers met een mes. Daarna beledigde hij de politie.
Een 34-jarige Kaapverdiaan moet een celstraf van zes weken uitzitten, omdat hij vernielingen heeft aangericht tijdens de jaarwisseling. Ook verzette hij zich tegen zijn arrestatie.
Hoewel de Rotterdamse rechter streng was voor de verdachten, sprak de rechter in Den Haag woensdag juist lagere straffen uit dan justitie had geëist. Hij oordeelde dat oudejaarsavond gewoon een uitgaansnacht is.
Justitie had in drie zaken wekenlange celstraffen geëist, maar de verdachten kregen werkstraffen tot 60 uur. Ze waren opgepakt voor onder meer mishandeling en bedreiging. Het OM gaat in hoger beroep.