nieuws

Opnieuw klachten over hardhandig optreden ME

ROTTERDAM - Bewoners van de Laan op Zuid in Rotterdam zeggen tijdens de jaarwisseling te zijn mishandeld door de Mobiele Eenheid. Ze schoten naar eigen zeggen een jongen te hulp die in elkaar werd geslagen, maar kregen daarop zelf klappen van de ME.
''We zagen dat een jongen door zeven jongens in elkaar gerost werd'', vertelde een omwonende. Na geschreeuw van de man wist de jongen te ontkomen aan zijn belagers. Ver kwam hij niet: toegesnelde politie rekende hem in.
Een oudere bewoonster die uitlegde dat de jongen het slachtoffer was, zou prompt een knuppel in haar gezicht hebben gekregen. ''Ik zei: Ik ben 64 jaar, mag ik wat zeggen? Maar ik kreeg ineens een klap op mijn oog'', vertelt ze.

Aangifte

Een van de klagers wil aangifte doen, omdat zijn zoon zou zijn gebeten door een politiehond. Hij ging naar het politiebureau, maar werd woensdag na ''lang wachten'' gevraagd om later terug te komen.
De man keerde donderdag terug, maar ontdekte naderhand dat hij geen aangifte had gedaan, maar een klacht had ingediend. De bewoner onderneemt vrijdag een nieuwe poging om aangifte te doen.
De politie wil pas reageren als ze de aangifte hebben kunnen bestuderen.