nieuws

Stöpler en Havik nemen leiding in Zesdaagse

ROTTERDAM - Nick Stöpler en Yoeri Havik zijn de nieuwe leiders in de Rotterdamse Zesdaagse. De twee jongelingen namen de leiding over van Peter Schep en Wim Stroetinga. Dat duo sluit de tweede dag af als nummer twee in het algemeen klassement.
Stöpler (22) en Havik (21) hebben een ronde voorsprong op vijf achtervolgende koppels. Schep en Stroetinga staan er daarvan met 92 punten het best voor, maar de verschillen met de koppels Iljo Keisse - Niki Terpstra en Michael Mørkøv - Pim Ligthart zijn uiterst klein.
De eerste koppelkoers van de avond werd ontsierd door een valpartij van de Deen Mark Hester. Na een neutralisatie werd de koers afgebroken. Hester bleek al snel niet verder te kunnen. Omdat ook Rockanjenaar Michael Vingerling uitviel (hij had teveel last van de gevolgen van een eerdere valpartij) vervolgden Barry Markus en Geert-Jan Jonkman de avond als koppel. Onzeker is of Hester en Vingerling zaterdag nog van start gaan.
In het sprinttoernooi blijft Jason Kenny leiden, voor zijn landgenoot Chris Hoy. Teun Mulder blijft de nummer drie, voor Grégory Baugé. De laatste sprintwedstrijd van de vrijdagavond werd overigens geschrapt na een val van Kenny en Baugé.
Bij de vrouwen toonde Kirsten Wild zich oppermachtig. Net als donderdag won zij alle onderdelen die de vrouwen verreden, waardoor ze fier aan de leiding gaat in het klassement.