FC Dordrecht ruim langs Nieuwenhoorn

ROTTERDAM - Gert Kruys heeft zaterdag een succesvolle rentree als trainer van FC Dordrecht gekend. De Schapenkoppen wonnen in Hellevoetsluis met 6-0 van hoofdklasser Nieuwenhoorn. Lars Veldwijk was tweemaal trefzeker namens de ploeg uit de eerste divisie.
Het oefenduel tegen Nieuwenhoorn, de nummer drie uit de zondaghoofdklasse A, was een vrij makkelijke prooi voor de mannen van Gert Kruys. Al bij rust stond Dordrecht met 4-0 voor, dankzij treffers van Moussa Kalisse, Lars Veldwijk, Garry Mendes Rodriques en Adnan Alisic.
In de rust voerde Kruys veel wijzigingen door in de opstelling. Zo maakte Wilmer Kousemaker zijn rentree bij Dordrecht na lang blessureleed. Al kort na de inbreng van Kousemaker kwam Dordrecht op een marge van vijf. Veldwijk tekende voor zijn tweede treffer van de middag. Na die 5-0 namen de bezoekers iets gas terug, maar de 6-0 viel nog wel te noteren. Michael Potkamp scoorde in de 81e minuut tegen zijn oude ploeg Dordt's zesde doelpunt.