nieuws

NU Discussie: Ouder en niet meer zo snel? Minder salaris...

Capgemini
Capgemini
ROTTERDAM - U bent wat ouder? En u gaat wat minder hard dan uw jongere collega? Dan salaris inleveren!

Het ICT-bedrijf Capgemini probeert deze gevoelige discussie weer nieuw leven in te blazen. Volgens bestuurder Versteeg is er een scheefgroei tussen de 'marktwaarde' van mensen en 'hun salaris'.
Gevolg: Capgemini wil oudere werknemers korten in hun salaris, soms wel tot 10 procent, om de jongere talenten meer te kunnen betalen.
Misschien heeft u het wel in uw omgeving gezien: zo'n werknemer die er als een verstofte boekhouder bijzit en z'n laatste jaren tegen een topsalaris uitzit bij je bedrijf. Er uitgooien kun je 'm niet, en loonmatiging is een vies woord...
Is wat Capgemini wil, gevloek in de kerk? En moet een bedrijf juist de oudere werknemer met wat meer respect bejegenen? En wat valt er te zeggen over levens-ervaring? Is dat niet wat waard?

Bel 010 - 436 44 36, of chat mee hieronder!

En ik heb een nog wat luchtiger onderwerp voor u: Nederlanders hebben afgelopen jaar nog méér televisie gekeken!
De Nederlander keek vorig jaar gemiddeld 3 uur en 16 minuten tv per dag, een stijging van 4 minuten t.o.v. 2011.... Ruim drie uur per dag dus!
Nou ben ik benieuwd wat uw favoriet is dan... Was dat dan toch Boer Zoekt Vrouw? Of het EK? Of toch die mooie documentaire? Welk TV-programma kon U het afgelopen jaar behagen?

Bel 010 - 436 44 36 of praat mee op RijnmondNu-punt-NL!

Rijnmond Nu: Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.
Foto: FlickrCC, pntphoto