nieuws

'Als Turkse ploeg staan we al 1-0 achter'

ROTTERDAM - Spelers van de Rotterdamse amateurclub Kocatepe in Rotterdam zijn geschrokken van het onderzoek van RTL Nieuws. Daaruit zou blijken dat de club de meeste incidenten op en rond het voetbaldveld heeft gemeld. In de afgelopen twee en een half jaar speelden er dertien tuchtzaken.
Volgens de spelers wordt er regelmatig over normen en waarden op het veld gesproken tijdens trainingen. Trainer Clifton Nelstijn zegt dat het belangrijk is om dat elke week weer te herhalen. Maar ook ziet hij een ongelijkheid voor Kocatepe. De meeste leden zijn van Turkse afkomst. Volgens hem speelt dat in hun nadeel als ze tegen een ploeg spelen met alleen Nederlandse spelers.
Als Turk moet je veel meer op je tellen passen, beaamt hij. "Als je als Turkse club uitspeelt bij een Nederlandse club sta je al 1-0 achter. Dus dat is dan mondje dicht tegen de scheidsrechter en tegen de tegenstander." Volgens hem wordt er anders tegen een Turkse club aangekeken. "Ja, en dan krijg je een beetje dat agressieve eruit."
Foto: Bij Kocatepe werd er maandag weer getraind.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl