nieuws

Duizend Rotterdammers discussiëren over toekomst Zuid

ROTTERDAM - De gemeente wil van bewoners weten hoe ze denken over de plannen die zijn bedacht om de problemen op Rotterdam-Zuid op te lossen. De bijeenkomst vindt eind deze maand plaats in Ahoy.
Scholen, overheden en woningcorporaties hebben de afgelopen jaren veel plannen gemaakt om de problemen op Rotterdam-Zuid aan te pakken. Eerst onder de naam Pact op Zuid, later binnen het Nationaal Programma voor Rotterdam-Zuid.
De gemeente vindt het nu tijd om de mening van bewoners zelf te peilen tijdens een bijeenkomst in Ahoy. Huishoudens die zijn uitgenodigd hebben inmiddels een brief gekregen. Volgens de gemeente vormen ze een afspiegeling van alle inwoners van Rotterdam-Zuid.

Tienduizend

De gemeente heeft tienduizend mensen uitgenodigd. ''We hopen dat van die tienduizend in elk geval duizend zullen komen'', vertelt Marco Pastors, verantwoordelijk voor het Nationaal Programma voor Rotterdam-Zuid.
Deelnemers aan de discussie hoeven overigens niet om beurten de zaal toe te spreken. ''Het is niet zo dat we met duizenden mensen in een zaal gaan zitten en kijken wie het hoogste woord kan voeren'', zegt Pastors.

Klein

Volgens Pastors gaan kleine groepen van ongeveer zeven man met elkaar in gesprek. ''Dus als je denkt: 'Ik ben te verlegen om dit te doen', kan je rustig komen''. De belangrijkste gespreksonderwerpen zijn scholen en werk.
De bijeenkomst vindt op 26 januari plaats. Via de website duizendopzuid.nl kunnen ook bewoners die niet zijn uitgenodigd meepraten.